Gerard zou kleermaker worden, net als zijn broer, in de zaak thuis. Maar boven op zijn kleermakerstafel bouwde hij zijn eerste podium op.

 

In het amateurtheater ontmoette hij Toon Vanderplaetse en Ast Fonteyne die hem, op 30-jarige leeftijd, naar het Gentse Koninklijke Conservatorium doorduwen.

 

Van dan af ging alles heel vlug, alsof hij wist dat hij niet zoveel tijd zou hebben. Hij werd leraar voordracht aan verschillende academies en leraar dictie in diverse scholen.

 

De laatste jaren van zijn leven was hij leraar voordracht aan het Kon. Conservatorium te Gent. Tine Ruysschaert werd zijn assistente.

Hij speelde, regisseerde, schilderde, schreef voor theater. Hij passeerde overal: als film- of tv-acteur, in kleine theaterzaaltjes, grote schouwburgen, openlucht-opvoeringen …

 

Maar wat hem bijzonder lag was de humor. Hij keek op naar het Nederlandse cabaret en was eigenlijk de enige Vlaming die er in slaagde op het peil van onze noorderburen zijn programma's over te brengen.

 

Radio 2 (toen nog Radio Kortrijk) was zijn thuisbasis. Samen met o.a. Oswald Maes, Rita Lommée en Roza Jonckheere bouwde hij diverse programma's uit.

 

«Rommelpot» haalde zeer hoge luistercijfers. De manier waarop hij de politieke actualiteit in zijn programma’s verwerkte, maakte van hem een veel gevraagde «entertainer» op 11-julivieringen.

 

© CONFRERIE GERARD VERMEERSCH • P/A MEENSEWEG 64 • 8900 IEPER • INFO@GERARD-VERMEERSCH.BE • t @GERARDTEDJU